Κάστανο, ο 'βασιλιάς' των ξηρών καρπών! Ρόδι: ο 'κόκκινος χρυσός'! Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας!!

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015


Υλικά για τα μπιφτέκια (4-6 μερίδες):

  • 500 γραμμάρια κιμάς γαλοπούλας
  • 50 γρ κρίθινο παξιμάδι ολικής άλεσης
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ κάρυ
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρΙ
Υλικά για το dip μουστάρδας: 
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθούν.
  • Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. 
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά και είναι έτοιμοι.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dip και σερβίρουμε μαζί με τα μπιφτέκια γαλοπούλας και μια πράσινη σαλάτα!
Καλή επιτυχία!!!

Κίμογλου Αναστασία
Διατροφολόγος - Διαιτολόγος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου